Van hobby tot beroep

Image
Samen met Hennie Kuiper vele avonturen beleefd

Willem Pfeiffer, Hengeloër van geboorte, volgde na zijn lagere school de HBS-A aan het RK Lyceum de Grundel. Na zeven maanden werkzaam te zijn geweest op de afdeling verkoop binnendienst van Hazemeijer (later Holec en vervolgens Eaton), werd hij opgeroepen voor achttien maanden militaire dienst. Niet lang voor zijn afzwaaidatum merkte hij in deTwentsche Courant een advertentie op, waarin het regionale dagblad de functie van leerling-sportjournalist aanbood. Willem maakte maar wat graag gebruik van de oproep om van zijn hobby zijn beroep te maken.

Achttien jaar lang was Willem actief als sportjournalist. Hij werd chef-sport van de krant en volgde jarenlang het wel en wee van onder meer FC Twente, PSV en het Nederlands elftal. In 1988 maakte hij Oranje wekenlang van nabij mee voor en tijdens het EK in Duitsland, waar het in de finale tegen Rusland de Europese titel veroverde. Een maand eerder had hij in Stuttgart PSV al de Europacup voor landskampioenen zien veroveren.

Wielrennen en paardensport waren - en zijn - twee andere favoriete takken van sport voor verslaggever Willem Pfeiffer. Hij stond met de neus vooraan, toen Hennie Kuiper in 1977 als tweede finishte in de Tour de France en was er bij toen Hennie Stamsnijder in 1981 in het Spaanse Tolosa Nederland voor het eerst de regenboogtrui bij de professionele veldrijders bezorgde.

Vanaf 1989 vervulde hij bij de Twentsche Courant de rol van adjunct-hoofdredacteur, een taak die hij bleef verrichten na de fusie van deze krant met Dagblad Tubantia. Daar werd hij in 1998 als manager nieuwe media verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de internetactiviteiten. De laatste jaren van zijn loopbaan bij De Twentsche Courant Tubantia was Willem actief als redacteur commerciële bijlagen. In die functie stelde hij onder andere de door het dagblad uitgegeven jaarboeken Het Nieuws van Twente 2008 en 2009 samen.

Sinds zijn vertrek bij de krant per 1 maart 2010 is Willem Pfeiffer freelance journalist en tekstschrijver. Hij was vanaf de start van het lokale platform tot en met 2017 onder meer portalmanager van de veel geraadpleegde lokale website BorneBoeit en in die rol vooral eindverantwoordelijk voor de redactionele inhoud.

In juni 2009 lanceerde hij ondersteund door de beste ruiters die Twente ooit voorbracht, Jeroen Dubbeldam en Jos Lansink, tijdens het CSI Twente de website Hippischtwente.nl. Die is ondertussen uitgegroeid tot het meest geraadpleegde regionale medium over een paardensportregio, die er uitspringt.