De paardenregio die eruit springt

Image
Gerco Schröder en Jeroen Dubbeldam

Willem Pfeiffer is al ruim 25 jaar perschef van het CSI Twente in Geesteren en vervulde die rol ook achttien jaar lang voor Military Boekelo-Enschede. Jarenlange ervaring in de paardensport leidde tot de oprichting van Hippisch Twente, dat als persbureau en website diensten levert aan en informatie biedt over de hippische activiteiten in deze regio. Pfeiffer ontwikkelde de site in samenwerking met zijn oud-collega Peter Meerstra van De Twentsche Courant Tubantia, die zelf actief is als springruiter.

Binnen twee jaar werd hippischtwente.nl een begrip in de paardensportwereld. De website werd tijdens het internationale concours hippique CSI Twente in Geesteren van 2009 op symbolische wijze ten doop gehouden door Jeroen Dubbeldam, de Olympisch kampioen van 2000 in Sydney, en Jos Lansink die in 2006 in Aken de wereldtitel veroverde.

Hippisch Twente is binnen twee jaar uitgegroeid tot hét paardensportplatform van Twente. Met nu al meer dan zeshonderd bezoekers en gemiddeld meer dan 4500 bekeken pagina’s per dag vormt het voor ruiters en andere geïnteresseerden in de hippische sport een zeer populaire informatiebron. Grote kracht van de website is de actuele berichtgeving over alle aspecten en disciplines van de paardensport in de regio Twente.

Al ruim driehonderd ruiters en amazones staan met hun eigen profiel op de website, waarop ook de vele met de hippische sport verweven bedrijven en verenigingen te vinden zijn.

Neem gerust een kijkje op www.hippischtwente.nl